Електрозабори: які переваги використання цих систем?

Електрозабори: які переваги використання цих систем?

У середні віки для захисту споруд або навіть цілих поселень зводили величезні стіни, які служили захистом від зовнішніх небезпек, звірів, поганих погодних умов. Час іде і сьогодні ми не встановлюємо кам’яні паркани заввишки 10 або більше метрів. Зазвичай, на ділянці достатньо поставити паркан, який вказуватиме на межі вашої території.

Але що якщо потрібна більш істотна охорона?

Іноді трапляється так, що виникає потреба встановити паркан по периметру величезної території. Це може бути сад, поле, виробничі склади та багато іншого. Але чи працюють вони так, як це хотілося б? Не завжди. Часто можна зіткнутися з проблемою, коли, незважаючи на паркан, зловмисники забирають те, що, на їхню думку, «погано лежить». Це може значно нашкодити господареві об’єкта та спричинити деякі збитки. Як бути у цьому випадку?
Що, якщо ми запропонуємо звернути увагу на огорожу? Це ефективний засіб, який виправдовує витрати на придбання та монтаж буквально у перші місяці роботи. Якщо раніше електрозабори встановлювали для боротьби з гризунами чи тваринами, які могли нашкодити людині чи рослинам у саду, то сьогодні це рішення є актуальним і проти крадіжки.
Электрозаборы

Що буде, якщо людина потрапить на електричну огорожу під напругою?

Коротко кажучи, страшного нічого не станеться. Справа в тому, що даний тип загороджень не має тієї потужності, яка здатна вбити людину. Такий паркан створить больове вогнище, але ніяк не зашкодить здоров’ю. Подумайте самі: якби такі паркани були небезпечні, хіба б їх продавали чи ввозили б на територію нашої країни? Ні.
Кожен із таких модулів має сертифікати якості, які гарантують надійність у використанні та довговічність пристрою. Наші клієнти не раз переконувалися, що паркан даного типу справді ефективний у боротьбі проти крадіжок, гризунів, польових звірів.
Электрозаборы

Яким чином здійснюється живлення системи?

Якщо малі об’єкти не завжди вимагають високих витрат, то перед більшими варіантами, завжди виникає питання економії. Т.к. система живиться від електричного струму, питання витратах роботи системи цілком логічні. Яким чином працює паркан під напругою?
Існує кілька типів роботи системи огорож. Одна з найпопулярніших рішень для об’єктів з великою площею – енергонезалежні джерела живлення від сонячних батарей. Такі системи здатні накопичувати заряд і цілком вистачить на безперервну роботу навіть у темний час доби.
Наступним варіантом стане система, яка живиться від акумуляторів. Такі варіанти практичні, якщо вам не хочеться витрачатися на сонячні батареї та з доступом до електричної мережі проблем немає.
І звичайно, ви можете придбати стандартні варіанти, які живляться безпосередньо від мережі. Такі пристрої мають блок, які конвертує вихідну напругу в необхідну, щоб унеможливити летальний кінець при експлуатації паркану.
Варто зазначити, що електрозабори можуть використовуватися не лише за прямим призначенням. Вони можуть бути, як сигналізація, тобто сам розряд або зрізання дроту сигналізуватимуть про ділянку проникнення для оперативного реагування.

На закінчення відзначимо…

Отже, загалом, даний вид охоронних систем є актуальним як на великих об’єктах, так і для охорони приватних володінь. Вам не варто побоюватися наслідків роботи пристрою, оскільки воно не створює небезпеки для життя. Таке рішення актуальне не лише для захисту, а й для запобігання небажаним проникненням на приватну закриту територію.

Всі права захищені 2023